Massages

Specialisatie tafelmassage

specialisatie-stoelDe specialisatie zal plaatsvinden op de massagetafel en is een intensieve behandelmethode om cliënten zo efficiënt mogelijk van hun klachten af te helpen. Waar andere therapieën het eigenlijk af laten weten, vooral omdat er te weinig aandacht uit gaat naar het diepe behandelen van deze klachten. De behandelvormen die hierbij toegepast worden zijn;

 • Bindweefselmassagge
 • Deep tissue massage
 • Triggerpoint therapie

Deep tissue massage

deepDit is een massagevorm gericht op de diepere weefsel structuren van het spier-  en bindweefsel.  Bij deep tissue massage wordt veel gebruik gemaakt van dezelfde bewegingen en technieken en is in het algemeen zeer intense en gerichte vorm van massage.

Bindweefselmassage

bindweefselEen techniek om de bindweefsels vrij te maken van de onderlaag d.m.v. het rollen van de huidplooien. Het is een krachtige massage die pijnlijk kan zijn, maar uiteindelijk wordt het weefsel soepeler en kunnen onderliggende spieren beter worden behandeld.

Sportmassage

Een sportmassage is een massage bedoeld om de spieren in conditie te krijgen en te houden. Sportmassage is een manier om na inspanning het herstel te bevorderen en geeft verbetering van de doorbloeding en stofwisseling. Het geeft stimulering van de spieractie en afdrijving van vocht. Deze massage is voor iedereen die te maken heeft met klachten zoals: nek, rug-klachten, hoofdpijn en RSI gerelateerde klachten denk hierbij aan tintelende vingers, koude handen, gevoelloze armen en handen.

Triggerpoint Therapie

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spier die pijn veroorzaken in die spier, maar ook in de nabij gelegen lichaamsdelen en zenuwbanen. Oorzaken voor triggerpoints kunnen zijn overbelasting, stress, verwondingen, alcohol of chemische stoffen. Door triggerpoint therapie, het uitoefenen van druk op die kleine verkrampingen in de spieren, kan de pijn worden verlicht en zal het verzwakte lichaamsdeel weer beter kunnen functioneren.

Manuele Wervelcorrecties

Op een dynamische manier kan wervelscheefstand en beenlengteverschil opgeheven worden, dan wel verbeterd worden.
Ook de banden en spieren worden hierbij behandeld, deze zijn verantwoordelijk voor de scheefstand.

Stoelmassage

Dit is een massage zittend op een speciaal ontworpen stoel. Stoelmassage is een korte, intensieve massage, gebaseerd op een eeuwenoude Japanse techniek. Omdat er gebruik gemaakt wordt van drukpunten is de massage te geven door de kleding heen. Bestemd voor iedereen die zware lichamelijke arbeid verricht, veel al dezelfde bewegingen maakt, geestelijke arbeid verricht of met stress moet leven. De werkende mens dus! Deze is een weldaad voor mensen met de volgende klachten: vermoeidheid, hoofdpijn, stress, RSI, verkrampte spieren of bijvoorbeeld slapeloosheid. Maar zeer zeker ook voor mensen zonder klachten.

Specialisatie stoelmassage

Is een korte effectieve manier om de stressspieren te behandelen. Dit zijn vooral de spieren in het nek- schouder gebied, die het zwaar te verduren hebben en die meestal in slechte conditie verkeren. De volgende klachten kunnen hierdoor naar voren komen.

 • R.S.I
 • Tinteling in handen
 • Hoofdpijn (vooral bij de schedelrand)
 • Pijn boven en op de schouderbladen
 • Vermoeiend gevoel door corrigerende houding (opgetrokken schouders).

Ontspanningsmassage

ontspanningEen ontspanningsmassage is een uitgebreide en professionele lichaamsmassage van het hele lichaam. Massage activeert de bloedcirculatie waardoor o.a. verwijding van bloedvaten plaats vindt, waardoor spieren en het zenuwstelsel geprikkeld worden. Hierdoor kunnen beginnende klachten bestreden en gereduceerd worden. Massage stimuleert de hersenen zodanig dat ze endorfine aanmaken(natuurlijke, door het lichaam zelf aangemaakte pijnstiller). Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage, waarbij massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen en strijkingen. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren. Dit kan als gehele lichaam massage van 60 minuten of in deelmassage van 45 minuten of 30 minuten.

Hotstone massage

hotstoneIs een massagevorm die uitgevoerd wordt met hete lava stenen. Warmte dringt diep door in je lichaam en is hierdoor een heerlijke ontspannende massage.

Tennisarm massage

Dit is een korte effectieve manier van behandelen van zowel onder- als bovenarm en het gebied rond het schouderblad.
Veel voorkomende symptomen van een tennisarm zijn:

 • Een pijnlijk uitstralend gevoel van je elleboog naar je pols en/of hand
 • Pijn als je iemand een hand geeft
 • Krachtverlies in je onderarmen
 • Een zeurend gevoel als je je hand opwaarts beweegt
  Zwangere vrouwen tot 12 weken kan ik helaas niet masseren.

Jouw Lijf

Jouw Lijf

JOUW LIJF
Voorkade 51
2771 ZD Boskoop
06 54 94 69 10
info@jouwlijf.com
www.jouwlijf.com
KvK 58884289